A tengerparti filmekben sosincs senkinek körömgombája, a valóságban viszont megeshet. Ilyenkor jó megoldás a kitonail!

Szeretek filmeket nézni, még így nyáron is. Szerintem ez az egyik legjobb időtöltés, ráadásul nem is igényel túl nagy energia befektetést. Noha sokak szerint az ősz és a tél való leginkább erre, hiszen esőben, hóban és hidegben az embernek úgysincs kedve menni sehova, szóval nem gond, ha a meleg szobában bámul egy képernyőt. Én azonban úgy gondolom, hogy nyaranta is jó tud lenni, és mindjárt elmondom, hogy miért.

Vegyük például a mozikat, hiszen nemcsak otthon lehet filmet nézni. Minden mozi terem légkondicionált, szóval a filmélmény mellé az ember egy kis hűsölést is kaphat, csupán néhány ezer forintért. Akiknél nincsen otthon klíma, azok ebben a hőségben szinte akármit megtennének azért, hogy egy kicsit lehűtsék magukat és szerintem erre az egyik legjobb megoldás a mozizás. Persze azt is számba kell venni, hogy éppen milyen filmeket játszanak akkor, mikor az ember menni akar, de szerintem mindig van legalább egy olyan, ami felkelti az érdeklődést.

Azért is jó nyáron mozizni, mert a jegyünk áráért gyönyörű helyekre juthatunk el. A nyári időszakban gyakran jönnek ki olyan filmek, általában vígjátékok, vagy romantikus alkotások, amik egy gyönyörű szigeten, vagy tengerparti paradicsomban játszódnak. Valószínűleg a legtöbbünknek nincs pénze arra, hogy ilyen helyeken nyaralhasson, de a mozizással legalább egy hűvös helyen láthat ilyen szépeket.

Lehet én vagyok a hülye, de szeretem figyelgetni a színészeket és ha lehet, hibákat keresni rajtuk. Sajnos egyre gyakrabban azt látni, hogy a színészeknek tökéletes a bőre, csillog a haja és egy olyan négyzetcenti sincs a testükön, ami hibás lenne. Sokszor még az anyajegyeik sem látszanak, bár azért sejtem, hogy az rajtuk is van, maximum lealapozzák őket. De minek? Engem nem zavarna, ha egy csinos színésznőn látszana néhány anyajegy, attól csak még természetesebben néznének ki.

A nyári tengerparti filmekben általában fürdőruhában, vagy lenge öltözetben vannak az emberek, cipő pedig sosincs rajtuk. Feltűnt már rajtam kívül bárminek, hogy a filmekben senkinek sincs körömgombája? Oké, persze az nem egy szép látvány, szóval még ha lenne is a színésznek, megoldanák, hogy ne látszódjon, de azért szerintem ez egy olyan probléma, ami nyáron sokakat érint. Lehet, hogy ciki bevallani, de nem érdekel: nekem is többször volt már körömgombám a lábamon.

Néha ez elkerülhetetlen. Nem tudom teljesen, hogy mitől alakul ki, de amondó vagyok, hogy nyáron sokkal inkább ki van téve ennek az ember. A strandon sétálva, természetes vizekben, uszodában… Lehet, hogy egyébként mindezt a lábgombával keverem, de végül is mindegy. Az tény, hogy a körömgomba egy létező dolog, sokaknak volt már, sőt, lesz is, de beszélni senki sem szeret róla, mert cikinek tartják. Érthető, az ember nem szeret a hibáiról, betegségeiről és hiányosságairól beszélni, pedig nem lenne ezzel semmi baj. Mindannyian ugyan olyan emberek vagyunk, akik hajlamosak elkapni ezt-azt, legyen szó nátháról, influenzáról, vagy éppen körömgombáról.

Amikor először vettem észre magamon, hogy a bal nagylábujjam körme elszíneződött, akkor nagyon megijedtem. Jó persze nem pánikoltam be, csak nem tudtam, hogy mit csináljak vele. Egyből ahhoz fordultam, akiben a legjobban bízok, és aki egész életem során jó tanácsokkal látott el: Anyukámhoz. Ő állapította meg első ránézésre, hogy ez körömgomba lesz, de megnyugtatott, hogy könnyen és gyorsan megszabadulhatok tőle. Ő ajánlotta nekem a kitonail-t, ami azóta mindig van itthon. Ez a spéci, gyógyszeres körömlakk könnyedén elbánik a körömgombával, ráadásul vény nélkül kapható, szóval ha elfogy, akkor csak beugrom a patikába és megveszem.

kitonail körömgombaJó az, ha az ember tudja, hogy milyen betegségét, vagy problémáját mivel kezelje. Nekem még nincsen mindenre jól bevált csodaszerem, de az biztos, hogy körömgomba esetén mindenképpen a kitonail-re szavazok. Ha pedig olyan problémával kerülök szembe, amivel nem tudok mit kezdeni, akkor egyből hívom is anyut, aki mindenre tudja a megoldást.