A szappan probléma, avagy mivel mosdasd az állatod?

A barátnőmmel minden hétvége szombat estéje szent.

Mivel rendkívül kevés időt töltünk együtt, kiválasztottuk a hét egy napját, amit mindig egymásra szánunk. Általában egy-két órás csevegés előzi meg a filmnézést, majd kiválasztunk valamit, amely a hangulatunkat leginkább tükrözi (általában valami vígjáték szokott lenni), és egész este röhögünk.

A legutóbbi szombaton áthozta hozzám Mollit, a három hónapos farkaskutyáját. Molli nagyon aranyos, általában szót fogad Ritának, de mindenképpen istenként tekint rá. Rita szerint azért, mert prémium minőségű tápot ad neki enni, de szerintem több van a dologban (miszerint barátnőm jó gazda.)

Ezeken az estéken elküldöm otthonról Álmost is, a férjemet, menjen bátran, sörözzön a srácokkal, jó lesz mindenkinek, ha egy kicsit külön vagyunk.

Szóval újdonsült barátom, a kiskutya tiszteletére humoros, állatos vígjátékot néztünk. Nagy viták kerekedtek belőle…

Ugyanis amikor a filmben szappannal fürdették meg az egyik jószágot, Rita mély felháborodással csapott az asztalra, hogy ő ezt a rémes, szörnyű, állatkínzó filmet nem hajlandó tovább nézni. Nem értettem, hogy mi a problémája, ezért csak megrántottam a vállamat a hisztire, de ő egyszerűen nem akarta abbahagyni, szinte tajtékzott. Az volt a problémája, hogy szappannal mosdatták meg az állatot, ami rendkívül veszélyes. Hiszen nekik más a bőrük. Nem véletlenül fejlesztettek ki számukra külön tusfürdőt… Annak mások az adalékanyagai, teljesen mást okoznak a bőrön.

Amikor ismét megrántottam a vállam, hogy ez engem nem érdekel, már tényleg teljesen kiakadt. Hát olyan szappannal fürdessük meg a kutyát, amit nyuszikon tesztelnek? Állatokon kísérleteznek az összetevőiken? Hát ez nem állapot egyáltalán!

Mondtam neki, hogy natúr szappannal szerintem simán meg lehetne fürdetni az állatokat is. Na, erre fogta magát és Mollit, és lelépett. Én meg jól megsértődtem. Szerettem volna utána menni, de ilyen nevetséges problémán berágni, nem tudtam elképzelni, hogy ő ezt tényleg komolyan gondolta. Mindenesetre következő héten sem jött filmezni.

Akkor már úgy éreztem, ez háború. Szóval fölhívtam a macskám állatorvosát, és megkérdeztem a véleményét. Én használtam otthon Aqua Mundis szappanokat, natúr szappanokat, ha koszos lett a cica, mondjuk az arcára ragadt sár vagy ilyesmi, ilyen kézműves natúr szappannal tisztítottam le neki. Soha semmilyen problémája nem volt tőle: általában levendulásat vásároltam az oldalról, amiben illóolaj volt meg néhány minőségi termék még azon kívül. Az én bőrömnek kétség kívül jót tett, puha volt elképesztően és elmúlt a száradtsága. Minél régebb óta használtam, annál jobb lett, szóval a rendszeres használat mindenképpen segít rendbe hozni a bőrt, a szükséges és hiányzó vitaminokat pótolni.

Ráadásul ezek a szappanok azért is nagyon kedvezőek, mert az aquamundi.hu mindig kínál kedvezményeket, akciókat, ráadásul garanciát is vállal a termékeiért. Én ezt egy nagyon korrekt eljárásnak tartom, nem hiszem, hogy létezik más ehhez hasonló cég, amely ilyen kedvező ajánlatot nyújt.

Lényeg a lényeg, a macskám állatorvosa szerint a natúr termékek a legjobban az ilyesmire, ugyanis még a kutyasamponokban is van egy csomó adalékanyag, nagyjából a mosogatószerek szintjén vannak, egy csomó olyan anyag van bennük, amelyek mondjuk komoly allergiákat okozhatnak. Éreztem a levezetés után egy kis kárörömöt, szóval írtam egy e-mailt Ritának az Aqua Mundi dicséretével kapcsolatban, elmondtam, mit mondott Mici cica állatorvosa, és hogy én innen rendelem a kiváló szappant, amely még az érzékeny állati bőrt sem bántja.

Rita jelentkezett egy hétre rá. Azt mondta, igazam volt, és ezentúl ő is ezeket a natúr szappanokat fogja használni: nem csak Mollin, magán is. Ugyanis amikor megfürdette a kutyát a szappannal, az ő keze is felpuhult, szinte bababőrré változott a kiváló szappan alkalmazásakor.

Azóta természetesen helyre állt a béke, Rita most szombaton is jön filmezni hozzám.