Egyre népszerűbbek a külföldi filmek, már itthon is

ball-107867_1280

Hozzám, valahogy soha nem álltak közel, az idegen nyelvű filmek, vagy a felíratósak, sőt egyenesen, ki nem állhattam őket. Hiába volt, új, vagy egy jónak ígérkező, csak szinkronosan néztem meg.

Persze, minden ember más. Van, aki szereti, a feliratosat, vagy mindegy neki, hogy milyen nyelven szólnak a filmek. De ez gondolom attól is lehet, hogy valaki ismer-e sok idegen nyelvet?! Mert ha mondjuk, valaki beszél elég jól angolul, megérti, amit mondanak a filmben, nem csak nézi némán.

Még általános iskolában, tanultunk németül, majd ez mellé középiskolában, angolul, de nem nagyon erőltettem meg magamat, hogy tanuljak. Mostanság, sokszor érzem ennek a hiányát. Te beszélsz valamilyen nyelvet?

A megoldás a nyelv hiányára

Hát sokat gondolkodtam rajta, milyen jó lenne, ha megérteném, amit mondanak, és nézhetnék akár külföldi filmet is, rögtön amikor megjelenik, nem pedig a szinkronra várni.

Persze nem csak a filmek miatt gondolom, hogy jó lenne. A munkahelyemen is sok változás van, és nagyon jó lenne, ha beszélnék angolul, és mellé meg is lenne, a középfokú nyelvvizsgám.

Elhatároztam, keresek magamnak, egy nyelviskolát, ahol megtanulok rendesen angolul, majd pedig németül. Csak kicsit fel kell a nyelvismereteimet eleveníteni, és egy keveset hozzá tanulni.

Munka mellett tanulni

Nem gondolom, hogy olyan egyszerű lesz majd a dolog, hiszen, reggel 8-tól délután 4-ig dolgozom, így a tanfolyam, csak a késő délutáni, esetleg az esti órákban lehet. Azt hallottam, hogy 1-2 órásak, így azért azok a napok elég hosszúak lesznek majd. De megéri mindenképpen, hiszen ha meglesz a vizsgám, akkor már megértem majd a filmeket, és a munkahelyemen is kicsivel feljebb léphetek, és többet is kereshetek.

Szóval, az első, az angol nyelvtanfolyam, és már meg is találtam, a megfelelőt a számomra, itt megtalálod te is őket.

Már azt is kitaláltam, hogy hogyan fogok gyakorolni. Angol nyelvű tévécsatornát fogok nézni, és a filmeket sem fogom elkapcsolni már.