A menőség kellékei megvásárolhatóak

A motorozást apukám szerettette meg velem, de azt, hogy ilyen menő legyek, azt a filmekből szedtem el. Nagyon sok motoros filmet néztem meg és figyeltem a szereplők viselkedését és öltözködését. Természetesen, leginkább arra jutottam, hogy mindenkinek megvan a maga személyisége, amit nekem is meg kell találnom, és hű kell maradnom hozzá, de azon túl lehetek menő.

Végül, addig néztem a filmeket, hogy filmrendezést kezdtem el tanulni az egyetemen és kritikusként helyezkedtem el. De ez nem akadályozott meg abban, hogy minden premierre a motoromon érkezzem, a menő cuccaimban. A kedvenc cuccom az a motoros bőrdzseki, amit a Shox webshopjáról rendeltem.

Nagyon kevés teljesen fekete női motoros bőrdzsekit találtam, de azok közül sem tetszett mindegyik. Nekem valami olyasmire volt szükségem, aminek megvolt a maga karakterjegye, ami egyedivé tette, de ettől még abszolút belefért a saját világomban felépített menőségbe. És akkor apukám mentette meg a helyzetet.

Egyik délután, miközben (mint mindig) a motorozásról beszélgettünk, megemlítette, hogy nemrég tudta meg, hogy van egy magyar márka, aki motoros ruházatot gyárt. A neve nem jutott eszébe, de nekem már ez is elég volt ahhoz, hogy utána járjak a dolgoknak. Ahogy apa megemlítette, bennem azonnal felmerült, hogy talán náluk találhatok olyan dzsekit, amilyenre én vágyom. Amikor rájuk kerestem, nagyon könnyen megtaláltam őket. És pontosan ugyanennyire könnyen szerelembe is estem az Aurora női motoros bőrdzsekijük fekete változatába. Hogy is mondjam, hogy megértsétek? Pontosan az volt, amire vágytam: dögös és vad, menő kabát, ami minden fontos technikai jellemzőjét ötvözi a motoros dzsekiknek, de közben nem néz ki ugyanúgy, mint az összes többi. Ráadásul egy magyar márkáról beszélünk, ami által a hazafiasságom is teret kap.

A kabát paramétereiről azt érdemes tudni, hogy igazi marhabőrből készült, van benne egy fix hálós bélés valamint egy kivehető thermobélés is. Alapértelmezetten CE könyök- és vállprotektorokkal van ellátva, de ezek kivehetőek és akár ki is lehet cserélni őket SAS-TEC protektorokra. Ugyanígy a habbetét, ami a háton található, kicserélhető SAS-TEC gerincprotektorokra. Ez fontos tudás szerintem, motoros ruhák szempontjából, hiszen mindenkinek mások az igényei, azt szerint, hogy milyen gyakran, mennyi ideig és milyen terepen motorozik.

A kabát egyébként rettentő kényelmes behajlított karokkal is. Én anno a filmekben mindig csodáltam, hogy hogyan lehet egy bőrdzsekiben ennyire könnyen behajlítani a karokat, de most már tudom, legalábbis a Sixgear Aurora dzsekije esetében, hogy a karok KEVLAR sztreccs anyagból készülnek, ami lehetővé teszi a kényelmes karbehajlítást.