A gyűjtők számára elengedhetetlen kellék a Dexion polc

A legjobb barátnőm, Bogi, szenvedélyes filmnéző, mindig is imádta a színészet, filmforgatás, forgatókönyvírás világát. Neki nincsenek színészi ambíciói, hobbiból viszont el szokta vállalni videók, klipek, kisfilmek vágását és fényelését. Neki köszönhetem, hogy a világ összes filmjének vagy a felét láttam már, mivel minden alkalommal, amikor átmegyek hozzá, kötelező megnézni a legújabb kedvenc filmjét – ami nagyjából naponta változik.

Külön Dexion polc a DVD-halomnak

Van egy Dexion polc a szobájában a fal mellett, ami a maga minimál stílusával és letisztult dizájnjával valamiért nagyon illik a barátnőm szobájába. Tudni kell Bogiról, hogy annak ellenére, hogy kezdenek kimenni a divatból, DVD-ket is gyűjt, egy egész rakás van meg neki eredeti példányokból. Akkor rendelte a Dexion polcot, amikor már kezdték kitúrni őt a DVD-k a saját szobájából, mert nem fértek el a régi kis szekrényben. Mióta megvan ez a fém polcrendszer, Bogi végre rendezetten tudja tartani a kis kincseit anélkül, hogy azok elnyelnék őt.

Nekem is be kéne szereznem egyet?

Nekem nem DVD-ből van rengeteg otthon, hanem CD-ből és könyvekből, amik szintén kezdenek bajosan elférni a szobámban. Ezért Bogi nekem is azt ajánlotta, hogy rendeljek Dexion polcot. Azt mondta, hogy az internetről rendelték egy webshopról, ahol házhoz is szállították és össze is rakták a kedves szakemberek, így nekik ezzel már nem volt gondjuk. A RackingLog-tól vették ezt a Dexion salgó polcot, mert tudták, hogy itt csak és kizárólag megbízható, tartós, strapabíró alapanyagokból készült polcokat és állványrendszereket árulnak.

A salgó polc mint kézi rakodású polcrendszer egy gyakran ajánlott megoldás és nagyon népszerű. Ezek a polcok a csavarmentes kivitelezésnek köszönhetően sokkal kedvezőbb árral rendelkeznek, mint a csavaros kivitelűek. Emellett gyorsan és könnyen össze lehet szerelni őket és nagyon biztonságosak is. A salgó polcok minőségi horganyozott acélból készülnek, ez biztosan garantálja a hosszú évekig tartó problémamentes használatot. A polcok teherbírása igen nagy, de ezt mi nem fogjuk kihasználni, mert a tárgyaink kis súlya miatt nem lesz rá szükség. Mindenesetre megnyugtató tudni, hogy a salgó polcok 130-280 kg-nyi tárgyat is elbírnak polconként.

A Dexion polc kis súlya miatt könnyen mozgatható és teljesen ideális otthonra is, nem csak raktárakba. Az egyes polcok 33 mm-enként állíthatóak, így teljesen személyre szabható a formájuk és a kialakításuk. A gyártó garanciát is vállal a polcrendszerekre. Én is utánanéztem a honlapnak és mondhatom, eléggé meggyőzött. Az oldal bőven kínál információkat a cégről, a termékekről és a szolgáltatásokról, úgyhogy nem is maradhat a potenciális ügyfeleknek tisztázatlan kérdése. Ha mégis maradna, megtalálhatóak a cég elérhetőségei az oldalon, valamint árajánlatot is lehet kérni.

Születésnapomra polcot kértem

Otthon, amikor kérdezték a szüleim, hogy mit szeretnék kérni születésnapomra, kitálaltam nekik, hogy újragondoltam a szobám berendezését. Beszámoltam a szüleimnek a barátnőm Dexion polcáról, ami annyira praktikus, és hogy az én szobámba is milyen jól jönne egy hasonló fém polc. Tökéletesen elférnének rajta a CD-im, könyveim és egyéb holmijaim. Szerencsére beleegyeztek az ötletembe, mert ők is egyetértettek abban, hogy lecserélhetnénk a régi szocreál stílusú szekrényeket, amik gyerekkorom óta ott virítanak a kis szobámban.

Együtt megnézegettük a kínálatot az online webshopban. Kiválasztottam egy otthoni salgó polcot, amit a leírás alapján könnyen össze lehet szerelni és személyre szabni igény szerint. Megláttam, hogy különböző kiegészítőket is lehet hozzá rendelni, úgyhogy kikönyörögtem pár beleillő fém tárolót is. Ezeket majd könnyedén rá tudom illeszteni a polcra és szép rendben beleállítani a füzeteimet és a hivatalos papírjaimat.

Felhívtuk a céget, mivel az áll a honlapon, hogy díjmentesen kijönnek felmérni a helyszínt és ez alapján készítenek pontos tervrajzot. Ez meg is történt, és a tervrajzhoz meg is kaptuk a végleges árajánlatot. Megrendeltük a salgó polcokat, pár nap alatt le is gyártották az elemeket. Ezután házhozszállították őket. Nagyon izgatott voltam. Egyedül akartam összeszerelni, ezért nem kértem a szakemberek segítségét. Igazi kalandként tekintek az efféle barkácsolásra és bútorépítésre.

A honlapon szerencsére találtam is egy összeszerelési útmutatót a salgó polchoz. Csak egy kalapácsra és egy pár munkavédelmi kesztyűre volt hozzá szükségem. Már gyerekkorom óta nagyon szívesen segítettem apukámnak barkácsolni, elromlott háztartási berendezéseket megjavítani. Szóval a szerszámosládát úgy ismertem, mint a tenyeremet, úgyhogy nem kellett engem félteni. Valóban össze tudtam szerelni a polcot egymagam is.

Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel. Gyorsan be is pakoltam a cuccaimat a fém polcra. A CD-k és könyvek most már gyönyörű rendben sorakoztak rajta, mintha csak a szobámba találták volna ki ezt a salgó polcot. Az iratokat, a papírokat és a füzeteket pedig, ahogy terveztem, beállítottam vagy fektettem a praktikus fém tárolókba. Másnap áthívtam Bogi barátnőmet, hogy megmutassam neki az új szerzeményemet. Teljesen oda volt érte, és a következő pillanatban már fel is kiáltott, hogy a szobám új kinézete eszébe juttatta a legújabb kedvenc filmjét, amit azonnal meg kell néznünk.